Kvedlalové z Kvedlinburku

4.75 out of 5
(Hodnocení: 4)

15,00 

Využijte slavný kvedlinburský jarmark, nakupte nejlepší přísady a pokuste se ukvedlat ty nejmocnější léčivé elixíry!

Popis

Každý rok se na 9 dní otevírají stánky a stánečky slavného kvedlinburského jarmarku. Scházejí se na něm mastičkáři, kořínkáři, svérázní léčitelé a alchymisté ze širého okolí, aby nabízeli své medikamenty. Každý šarlatán si tu však přihřívá svou vlastní polívčičku. V roli pokoutních felčarů budete postupně losovat ze svého sáčku přísady do léčivých lektvarů, dokud nedojdete přesvědčení, že nic lepšího už ze svých zásob neuvaříte. Ale pozor! Jediná kulička sanytru navíc může představovat příslovečnou poslední kapku a způsobit výbuch celého vašeho kotlíku! Někdy je lepší včas přestat a spokojit se raději se skromnějším výdělkem, za nějž si koupíte účinnější přísady na příští pokus. Tak se váš sáček den za dnem plní stále silnějšími ingrediencemi, abyste nakonec dokázali ukvedlat ty nejmocnější léčivé elixíry!

Kategorie C Wolfgang Warsch
pro 2-4 hráče MindOK (2019)
od 10 let čeština, slovenština
do 45 minut

Hra obsahuje: 4 kotlíky (desky hráčů), 4 flakóny, 4 sáčky, 17 dřevěných ukazatelů, 1 počítadlo bodů, 1 kostku, 12 destiček knih, 219 žetonů ingrediencí, 4 pečeti, 24 karet, 20 rubínů, český a slovenský almanach ingrediencí, pravidla hry

4 recenze Kvedlalové z Kvedlinburku

  1. Ivana T.
    5 out of 5

    Ivana T.

    Tahle hra mě baví, když se mi nechce přemýšlet, protože je tam velký podíl náhody. Občas člověka to bouchání kotlíku pěkně naštve, obzvlášť, když má plný pytlík ingrediencí a furt tahá jen sanytry 😀 Každopádně super zábava pro děti od cca 8 let i pro dospělé… 🙂

  2. 5 out of 5

    Božena

    Hra je dobrá na odreagování a jde v ní hlavě o štěstí, co za žetony si vytáhnete z balíčku. Občas se hodí trochu zariskovat, takže je to místy i strategická a logická hra.

  3. 5 out of 5

    Miluška

    Tahle hra mě doooost baví… a moc se mi líbí váš nápad na obalení žetonů, co jsem viděla na FB. Krásně vám to chrastí! No a s rozšířením Kořenářky hra dostává úplně jiný rozměr. Fakt pecka!

  4. 4 out of 5

    Gabriela (ověřený vlastník)

    Ke hře jsme dostali na vyzkoušení i rozšíření, paní majitelka je super! Sama hra nás tolik nezaujala, není to náš oblíbený tip hraní, ale za vyzkoušení určitě stála.

Přidat recenzi